Stoofschotel met rijst  (4 personen)

Bereidingstijd: Langer dan 2 uur

Ingrediënten:

 ± 800 g runderlappen, 4-5 el olijfolie. 5 teentjes knoflook, 1 blik tomatenblokjes, 250 g sjalotjes, 50 ml rode wijn, 25 ml rode wijnazijn, 1 afgestreken tl kaneel, 1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat, 2 laurierblaadjes, 1 mespuntje kruidnagelpoeder, ½ tl gemalen komijn, vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak, 1 klein blikje tomatenpuree, 50 g boter, ± 10 zongedroogde tomaten op olie in stukjes gesneden,  ± 300 ml water (het vlees moet net onder staan), ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien.

Bereiding: 

Weeg de boter af, pers de knoflook uit, meet water en wijn alvast af. Pel de sjalotjes en als ze te groot zijn snijd ze doormidden en snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen. Meng de bloem door de stukjes vlees. Verwarm de oven voor op 180° C.

Stifado

 Doe de olijfolie in de braadpan en bak het vlees op matig vuur rondom iets aan. Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de azijn en rode wijn toe en laat het ongeveer 2 -3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tomaten uit blik, de gedroogde tomaten, tomatenpuree en de laurierblaadjes toe. Voeg dan het water toe en let erop dat het vlees onderstaat. Leg de sjalotjes boven op het vlees en daarop de boter. Deksel op de braadpan en dan 2 ½ uur in de oven.
© 2000-2018 www.karpathos.nl

Stifado

Stoofschotel met rijst  (4

personen)

Bereidingstijd: Langer dan 2 uur

Ingrediënten:

 ± 800 g runderlappen, 4-5 el olijfolie. 5 teentjes knoflook, 1 blik tomatenblokjes, 250 g sjalotjes, 50 ml rode wijn, 25 ml rode wijnazijn, 1 afgestreken tl kaneel, 1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat, 2 laurierblaadjes, 1 mespuntje kruidnagelpoeder, ½ tl gemalen komijn, vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak, 1 klein blikje tomatenpuree, 50 g boter, ± 10 zongedroogde tomaten op olie in stukjes gesneden,  ± 300 ml water (het vlees moet net onder staan), ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien.

Bereiding: 

Weeg de boter af, pers de knoflook uit, meet water en wijn alvast af. Pel de sjalotjes en als ze te groot zijn snijd ze doormidden en snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen. Meng de bloem door de stukjes vlees. Verwarm de oven voor op 180° C.
 Doe de olijfolie in de braadpan en bak het vlees op matig vuur rondom iets aan. Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de azijn en rode wijn toe en laat het ongeveer 2 -3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de tomaten uit blik, de gedroogde tomaten, tomatenpuree en de laurierblaadjes toe. Voeg dan het water toe en let erop dat het vlees onderstaat. Leg de sjalotjes boven op het vlees en daarop de boter. Deksel op de braadpan en dan 2 ½ uur in de oven.
MENU MENU
© 2000-2018 www.karpathos.nl
MENU MENU