Vanaf het restaurant boven de rode koepel in Kyra Panagia op Karpathos Kustlijn van Kyra Panagia op Karpathos
Kyra Panagia is een klein toeristisch plaatsje gelegen aan de oostkust van Karpathos. Het ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van de hoofdstad van het eiland, Pigadia. Het dorp is vernoemd naar de nabijgelegen Kyra Panagia kerk, die gebouwd is op een rotsachtige uitloper met uitzicht op de zee. Het dorpje zelf heeft een aantal tavernes en restaurants, en er zijn enkele accommodatie-opties in de buurt, variërend van eenvoudige kamers tot appartementen. Kyra Panagia is vooral bekend vanwege zijn prachtige strand, Kyra Panagia Beach, dat bekend staat om zijn witte zand en kristalhelder water. Het strand ligt in een kleine baai en wordt omgeven door hoge kliffen, wat zorgt voor een indrukwekkend uitzicht. Kyra Panagia is door de foto's van het kapelletje op de voorgrond een van de bekendste strandjes van het eiland. Op 23 augustus is er een feest met muziek en eten. Onderstaande foto’s worden vaak gebruikt in brochures en reisgidsen. Voorheen was deze baai alleen te bereiken met de excursieboten. Tegenwoordig is de weg van boven naar beneden ook geasfalteerd en kun je de baai dus ook met de auto bereiken. Op sommige stukken is het best steil omhoog op de terugweg. Alleen geschikt dus voor ervaren rijders. Kyra Panagia heeft een zandstrand met aan de waterlijn keien. En zoals bijna overal glashelder water.

Kyra Panagia, bekend van de foto’s in de brochures

Fotogeniek uitzicht in Kyra Panagia op Karpathos Boven de baai van Kyra Panagia op Karpathos hangt deze bel Kyra Panagia op Karpathos Het balkon boven Kyra Panagia op Karpathos met een mooi uitzicht De baai van Kyra Panagia op Karpathos is favoriet bij zonaanbidders Lunchtijd op Kyra Panagia op Karpathos Op het balkon naast de kapel van Kyra Panagia op Karpathos Aan het eind van de slingerweg ligt Kyra Panagia op Karpathos Tussen de bergen door de kustlijn bij Kyra Panagia op Karpathos Op de achtergrond de zee bij Kyra Panagia op Karpathos
Kyra Panagia komt langzaam maar zeker in de schijnwerpers te staan van de touroperators. Het bestaat uit enkele appartementsgebouwen, een hotelletje en een paar huizen.
© 2000-2024 www.karpathos.nl

Kyra Panagia,

bekend van de

foto’s in de

brochures

Kyra Panagia is een klein toeristisch plaatsje gelegen aan de oostkust van Karpathos. Het ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van de hoofdstad van het eiland, Pigadia. Het dorp is vernoemd naar de nabijgelegen Kyra Panagia kerk, die gebouwd is op een rotsachtige uitloper met uitzicht op de zee. Het dorpje zelf heeft een aantal tavernes en restaurants, en er zijn enkele accommodatie- opties in de buurt, variërend van eenvoudige kamers tot appartementen. Kyra Panagia is vooral bekend vanwege zijn prachtige strand, Kyra Panagia Beach, dat bekend staat om zijn witte zand en kristalhelder water. Het strand ligt in een kleine baai en wordt omgeven door hoge kliffen, wat zorgt voor een indrukwekkend uitzicht. Kyra Panagia is door de foto's van het kapelletje op de voorgrond een van de bekendste strandjes van het eiland. Op 23 augustus is er een feest met muziek en eten. Onderstaande foto’s worden vaak gebruikt in brochures en reisgidsen. Voorheen was deze baai alleen te bereiken met de excursieboten. Tegenwoordig is de weg van boven naar beneden ook geasfalteerd en kun je de baai dus ook met de auto bereiken. Op sommige stukken is het best steil omhoog op de terugweg. Alleen geschikt dus voor ervaren rijders. Kyra Panagia heeft een zandstrand met aan de waterlijn keien. En zoals bijna overal glashelder water.
Kyra Panagia komt langzaam maar zeker in de schijnwerpers te staan van de touroperators. Het bestaat uit enkele appartementsgebouwen, een hotelletje en een paar huizen.
© 2000-2024 www.karpathos.nl
MENU MENU
MENU MENU
Karpathos.nl