Avlona is een afgelegen plaatsje waar niet veel toeristen komen. De meesten komen met een excursie naar Olympos met de bus en gaan 's-avonds weer terug naar Diafani. Toen wij er aankwamen was het dan ook vrijwel uitgestorven. Het dorpje Avlona ligt 8 km van Olympos in een vallei en bestaat uit zo'n 300 huizen die tegen de berghelling zijn gebouwd. Enkele huizen zijn maar bewoond, de rest vroeger alleen tijdens de oogsttijd. De kavels zijn ommuurd en ook zie je hier veel betonnen cirkels liggen binnen de muren. Hierop wordt in de maand juni het graan gedorst. Er is zelfs een kafenion. Toen wij kwamen zat er een oude man van 96 jaar. Omdat er bezoek kwam, dat was iets bijzonders blijkbaar, trakteerde hij zichzelf op een koel blikje Heineken. Hij liep nog geregeld, met behulp van 2 stokken naar Olympos op en neer. Hij vertelde zelfs dat hij in zijn jonge jaren nog te voet naar Pigadia ging. Hij was dan enkele dagen onderweg. Op een avond, toen het hard regende had hij geen slaapplaats en heeft toen de nacht doorgebracht in een van de broodovens die nog warm was. Het oude echtpaar deelde zelfs hun lunch met ons, zo gastvrij!

Avlona is een zo goed als verlaten dorp in het Noorden

Avlona is nagenoeg uitgestorven. Bijna alle huizen in Avlona zijn onbewoond In Avlona kom je niet veel mensen tegen klein vierkant huisje in Avlona Avlona ligt in een groot dal Dit huis in Avlona is blijkbaar wel bewoond Avlona heeft veel stapelstenen muurtjes Ze hebben zelfs een weide in Avlona Her en der onbewoonde huizen in Avlona smalle toegangsweg naar Avlona Onder deze boom vind je de toegang van het pad naar Tristomo veel omheinde precelen in Avlona echtpaar aan het werk op het land in Avlona Ronde stenen vloer voor het dorsen van het graan in Avlona Ezel in Avlona Deze ronde vloer wordt gebruikt voor het dorsen van het graan in Avlona Ergens in Avlona Dit huisje in Avlona staat goed in de verf De enige taverne in Avlona Boerin op het land in Avlona Oude man bij taverna in Avlona In de verte het dorp Avlona op Karpathos Hier werken de vrouwen ook op het land in Avlona In Avlona geen rijtjeshuizen
© 2000-2024 www.karpathos.nl

Avlona is een zo

goed als verlaten

dorp in het

Noorden

Avlona is een afgelegen plaatsje waar niet veel toeristen komen. De meesten komen met een excursie naar Olympos met de bus en gaan 's- avonds weer terug naar Diafani. Toen wij er aankwamen was het dan ook vrijwel uitgestorven. Het dorpje Avlona ligt 8 km van Olympos in een vallei en bestaat uit zo'n 300 huizen die tegen de berghelling zijn gebouwd. Enkele huizen zijn maar bewoond, de rest vroeger alleen tijdens de oogsttijd. De kavels zijn ommuurd en ook zie je hier veel betonnen cirkels liggen binnen de muren. Hierop wordt in de maand juni het graan gedorst. Er is zelfs een kafenion. Toen wij kwamen zat er een oude man van 96 jaar. Omdat er bezoek kwam, dat was iets bijzonders blijkbaar, trakteerde hij zichzelf op een koel blikje Heineken. Hij liep nog geregeld, met behulp van 2 stokken naar Olympos op en neer. Hij vertelde zelfs dat hij in zijn jonge jaren nog te voet naar Pigadia ging. Hij was dan enkele dagen onderweg. Op een avond, toen het hard regende had hij geen slaapplaats en heeft toen de nacht doorgebracht in een van de broodovens die nog warm was. Het oude echtpaar deelde zelfs hun lunch met ons, zo gastvrij!
© 2000-2024 www.karpathos.nl
MENU MENU
MENU MENU
Karpathos.nl