De waterbron in Piles

Kerk met waterbron in Piles op Karpathos Griekenland Piles op Karpathos Griekenland Binnenzijde van de koepel van de kerk in Piles op Karpathos Griekenland Interieur kerk Piles op Karpathos Griekenland Schilder de gevel aan het schilderen in Piles op Karpathos Griekenland Vakwerk van deze schilder in Piles op Karpathos Griekenland Dit schilderijtje stond aan het eind van een steegje
In Piles staat een mooi kerkje met een waterbron. Hierover bestaat een legende, zie hieronder. Tevens een paar leuke fotogenieke huisjes met veel bloeiende planten.
Hieronder heb ik een bericht geplaatst van een bezoekster wat verhaalt over een legende in Piles: Bij deze nog even een wetenswaardigheid over Piles. Volgens de eilandbewoners word je van het drinken van het water van Piles of gek, of vruchtbaar. In Piles zijn, zoals op het hele eiland, zoetwaterbronnen. Overal zie je langs de kant van de weg kranen aangelegd, zodat je dit water kan aftappen, wat dan ook veelvuldig door de plaatselijke bevolking wordt gedaan. Dit water smaakt overigens heerlijk. Maar even terugkomend op Piles. De bewoners van Piles hebben een zeer goed werkend irrigatie systeem aangelegd. Daardoor hebben ze altijd een rijke oogst aan fruit- en landbouwproducten. Hierdoor zijn ze, naar verhouding met de andere dorpen, wat welvarender. Uit een soort afgunst is het gerucht ooit verspreid dat als je van het water van Piles drinkt, je gek zou worden. Nou heeft bijna elke plaats hier wel een dorpsgek... Maar je kan er dus ook vruchtbaar van worden. Ik kom al jaren op het eiland en heb in de zomer van 1996 drie maanden als wandelgids hier gewerkt. En ook het verhaal over het water van Piles verteld. Ik had het verhaal weer van andere hostessen en gidsen gehoord en er zouden meerder vrouwen inderdaad een kind gekregen hebben na het drinken van dit water.. (en natuurlijk met hun partner gevreeën te hebben!). In 1998 was ik voor vakantie weer eens op Karpathos en liet mijn schoonmoeder, middels de dorpentocht excursie, wat meer van het eiland zien. In Piles grapten zowel de gids als de mijn schoonmoeder naar mij om van dit water te drinken. Mijn man en ik waren al anderhalf jaar tevergeefs bezig om in verwachting te raken. Met een "baat het niet dan schaadt het niet" idee heb ik van het water gedronken. Ruim 9 maanden later is ons dochtertje geboren, Ze is inmiddels alweer 3 jaar en zij gaat deze zomer alweer voor de 4e keer mee naar Karpathos! Piles is een prachtig dorpje, omringd door veel groen. Groetjes van Jet.
Straatje in Piles op Karpathos Griekenland Mooi geschilderde huizen in Piles op Karpathos Griekenland Mooie toegangspoort van een huis in Piles op Karpathos Griekenland Rose woning in Piles op Karpathos Griekenland Talrijke bloemen in de straten van Piles op Karpathos Griekenland Talrijke bloemen in de straten van Piles op Karpathos Griekenland Talrijke bloemen in de straten van Piles op Karpathos Griekenland Talrijke bloemen in de straten van Piles op Karpathos Griekenland De waterbron met zijn magische krachten in Piles op Karpathos Griekenland Café in Piles op Karpathos Griekenland Tuin in Piles op Karpathos Griekenland Een vervallen tuin met mooie bloeiende planten in Piles op Karpathos Griekenland Een vervallen tuin maar wel met mooie bloeiende planten Huis is onbewoond maar wel bloeiende planten in de tuin Vaak worden de planten in bakken gehouden
Een schitterende bloemenzee met vele kleuren in de tuinen van Piles.
© 2000-2024 www.karpathos.nl

De waterbron in

Piles

In Piles staat een mooi kerkje met een waterbron. Hierover bestaat een legende, zie hieronder. Tevens een paar leuke fotogenieke huisjes met veel bloeiende planten.
© 2000-2024 www.karpathos.nl
Een schitterende bloemenzee met vele kleuren in de tuinen van Piles.
MENU MENU
MENU MENU
Karpathos.nl