De waterbron in Piles

In Piles staat een mooi kerkje met een waterbron. Hierover bestaat een legende, zie hieronder. Tevens een paar leuke fotogenieke huisjes met veel bloeiende planten.
Hieronder heb ik een bericht geplaatst van een bezoekster wat verhaalt over een legende in Piles: Bij deze nog even een wetenswaardigheid over Piles. Volgens de eilandbewoners word je van het drinken van het water van Piles of gek, of vruchtbaar. In Piles zijn, zoals op het hele eiland, zoetwaterbronnen. Overal zie je langs de kant van de weg kranen aangelegd, zodat je dit water kan aftappen, wat dan ook veelvuldig door de plaatselijke bevolking wordt gedaan. Dit water smaakt overigens heerlijk. Maar even terugkomend op Piles. De bewoners van Piles hebben een zeer goed werkend irrigatie systeem aangelegd. Daardoor hebben ze altijd een rijke oogst aan fruit- en landbouwproducten. Hierdoor zijn ze, naar verhouding met de andere dorpen, wat welvarender. Uit een soort afgunst is het gerucht ooit verspreid dat als je van het water van Piles drinkt, je gek zou worden. Nou heeft bijna elke plaats hier wel een dorpsgek... Maar je kan er dus ook vruchtbaar van worden. Ik kom al jaren op het eiland en heb in de zomer van 1996 drie maanden als wandelgids hier gewerkt. En ook het verhaal over het water van Piles verteld. Ik had het verhaal weer van andere hostessen en gidsen gehoord en er zouden meerder vrouwen inderdaad een kind gekregen hebben na het drinken van dit water.. (en natuurlijk met hun partner gevreeën te hebben!). In 1998 was ik voor vakantie weer eens op Karpathos en liet mijn schoonmoeder, middels de dorpentocht excursie, wat meer van het eiland zien. In Piles grapten zowel de gids als de mijn schoonmoeder naar mij om van dit water te drinken. Mijn man en ik waren al anderhalf jaar tevergeefs bezig om in verwachting te raken. Met een "baat het niet dan schaadt het niet" idee heb ik van het water gedronken. Ruim 9 maanden later is ons dochtertje geboren, Ze is inmiddels alweer 3 jaar en zij gaat deze zomer alweer voor de 4e keer mee naar Karpathos! Piles is een prachtig dorpje, omringd door veel groen. Groetjes van Jet.
© 2000-2018 www.karpathos.nl

De waterbron in

Piles

In Piles staat een mooi kerkje met een waterbron. Hierover bestaat een legende, zie hieronder. Tevens een paar leuke fotogenieke huisjes met veel bloeiende planten.
MENU MENU
© 2000-2018 www.karpathos.nl
MENU MENU
Karpathos.nl